lunes, 18 de mayo de 2009

Tipus de televisió

Difusió analògica
La televisió fins temps recents, Va ser analògica totalment i la seva manera d'arribar als televidents era mitjançant l'aire amb ones de ràdio en les bandes de VHF i UHF.

Difusió digital
La difusió de la televisió digital es basa en el sistema DVB Digital Video Broadcasting . Els canals de transmissió són diferents, els ecos són molt alts en la difusió via terrestre mentre que en satèl lit pràcticament no existeixen Els sistemes utilitzats segons el tipus de canal són els següents, per satèl lit DVB-S, per a cable DVB-C i per terrestre (també trucant terrenal) DVB-T.

Televisió terrestre
La difusió de la televisió digital via terrestre, coneguda com TDT es realitza en la mateixa banda de la difusió analògica. Els fluxos de transmissió s'han reduït fins a menys de 6Mb / s el que permet la incorporació de diversos canals.

TV per cable
La televisió per cable sorgeix per la necessitat de dur senyals de televisió i ràdio, de qualitat diversa, fins al domicili dels abonats, sense necessitat de que aquests hagin de disposar de diferents equips receptors, reproductors i sobretot d'antenes.

Televisió per satèl lit
La difusió via satèl lit es va iniciar amb el desenvolupament de la indústria espacial que va permetre posar en òrbita satèl lits geoestacionaris amb transductors que emeten senyals de televisió que són recollides per antenes parabòliques.

Televisió IP (IPTV)
El desenvolupament de xarxes IP, basades en accessos dels clients a les mateixes mitjançant ADSL o fibra òptica, que proporcionen gran ample de banda, així com l'augment de les capacitats de compressió de dades dels algorismes tipus MPEG, ha fet possible la distribució del senyal de televisió de forma digital encapsulada en mitjançant protocols IP.

No hay comentarios:

Publicar un comentario